Sportief

Sportief

Crossen door de Mâconnais

Hoe lang is het geleden dat je op een brommer door de natuur reed? Wij regelen Mobylettes of Solex-brommertjes (of eventueel elektrische fietsen) voor de hele groep voor een ontdekkingstocht door de wijnstreek rond Mâcon. We rijden langs de rivier de Saône en de heuvels in om de wijnvelden te verkennen. Daar vinden we een gepassioneerde vigneron (wijnboer) die ons vertelt over de geschiedenis van zijn bedrijf, het maken van wijn en hoe dat nou precies zit met die AOC en de nauwe band die hij en zijn wijnen hebben met de ’terroir’, de grond waarop hij met zijn wijnstokken opgroeide.
We proeven natuurlijk een paar van zijn beste wijnen en lunchen in de keuken of lekker buiten in de tuin. Deze tour kun je met of zonder gids boeken.

Optioneel kunnen we ’s middags de brommers laten staan voor een bezoek met een negenpersoons busje aan de Roche de Solutré met zijn museum voor archéologie en geologie.

 

Mountainbike en boomacrobatiek

Er zijn in de Southern Burgundy verschillende speciaal aangelegde circuits die valen onder de noemer ‘acrobranches’ (acrobatique dans les branches ofwel klauteren tussen de takken). Er zijn dan verschillende parcours uitgezet voor deelnemers van verschillend fitheidsniveau en verschillende leeftijden. Voor de meer eenvoudige parcours hoef je geen tarzanfiguur te hebben, maar je moet ook niet echt een bankbintje zijn. Een beetje lenigheid en kracht in met name je handen en armen is wel handig. Het leuke van deze evenementen-parken is dat je echt actief bezig bent. Dit in contrast met pretparken waar je je tussen de hamburger en de suikerspin door rond laat slingeren en schudden in een hels apparaat. Ales speelt zich af in mooi natuurgebied waar de minder fitte deelnemers gewoon lekker op de grond blijven met een goed glas wijn. Overigens, je bent hier in de streek tussen dorpen als ‘Chardonnay en Pouilly Fuissé, dus er valt sowieso het nodige te genieten. Als iedereen lekker moe is van het door de boomkruinen slingeren gaan we lekker samen lunchen in een wijnkasteel, waar de eigenaar ons laat zien én proeven hoe je fantastische wijnen maakt. Overigens verplaatsen we ons tussendoor op de mountainbike, al dan niet met elektrische ondersteuning. Pret voor het hele gezin, van 8 tot 80.